Az igazi Vecsési Savanyított káposzta

Legnagyobb mennyiségben rendelt és készített savanyúság :


A VECSÉSI SAVANYÍTOTT KÁPOSZTA


Összetevők:
Káposzta, Só, Fűszerek

Nem hőkezelt termék.


Kiváló élvezeti értékű, télen is kitűnő vitaminforrást nyerünk a házi savanyítású káposztánkkal.

A savanyítás kultúrája a mai Bajorország területéről származik. A Vecsésre és környékére betelepült sváb családok a magukkal hozott technológia alapján honosították meg a savanyított káposzta gyártását a környező falvakban. A technológia kialakulása feltehetően a szegénységre vezethető vissza és az sem kizárt, hogy véletlenül jöttek rá arra, hogy a télire elraktározott és időközben tejsavas erjedésen keresztülment káposzta magas élvezeti értéket nyújt.
A savanyú káposzta eleinte csak a családok saját fogyasztását elégítette ki, karácsonyra, húsvétra és esküvőkre készítettek nagyobb mennyiséget. Azóta Magyarországon " Hungaricumnak " elnevezett termék lett belőle. Napjainkban az ország több területén készítenek kiváló minőségű savanyított termékeket, de az igazi savanyúságokat Vecsésen találja az ínyenc érdeklődő. (média)

Kóstolja meg Ön is savanyított káposztánkat
Töltött káposztaként vagy Székely káposztaként,
de önmagában is rendkívül egészséges és finom.

Savanyított káposzta: a legkönnyebben és legolcsóbban rendelkezésünkre álló savanyúság, melyet nem csak káposztás ételek elkészítésénél használhatunk fel, nyersen fogyasztva egyszerűen csodákra képes.

Egészségmegőrző tipp a téli hónapokra: 1kg savanyított káposztát keverjen össze ízlés szerint 2-3 fej felszeletelt lilahagymával és olivaolajjal,hagyja egy napig összeérni.Napi fogyasztásával nagy mértékben hozzájárulhat egészségének megőrzéséhez az influenza járványok idején.

Hetente két-három alkalommal egy kis maréknyit nyersen fogyasztva, magát a fiatalságot kaphatjuk cserébe.